info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

NAYED, Aref Ali: Vatican Engagements: A Muslim Theologian's Journey in Muslim-Catholic Dialogue. Kalam Research & Media; 1st edition, 2016.

Jelen dokumentumkötet a kortárs muszlim világ egyik jelentős tudósa, Aref Ali Nayed és a katolikus egyház, illetve annak a tudományos képviselete között folytatott dialógusokat fűzi egy csokorba, amely által a kereszténység és az iszlám vallásközi párbeszédének témakörében érdeklődők értékes művel gazdagodnak.

 

KeletfényeiA szerző mintegy két évtizedig élt s tanult Rómában, ezáltal pedig alkalma nyílott arra, hogy a katolicizmussal és a katolikus tradíciókkal közelről is megismerkedhessen, amely tapasztalás a vallások közötti párbeszéd megközelítésében igen szignifikáns faktor.

A Vatican Engagements: A Muslim Theologian's Journey in Muslim-Catholic Dialogue műben többek között reflektorfény alá kerül XVI. Benedek pápa igen vitatott regensburgi beszéde és azt követően kialakult polémiák, ahogy számos teológiai és vallásközi vonatkozású kérdések is. Az előszót Sohail Nakhooda jegyzi, aki a Kalam Research and Media kutatóintézet direktora.

Aref Ali Nayed a Kalam Research and Media (KRM) alapító elnöke. A tripoli Uthman Pasha Madrasa falai között iszlám teológia, logika és spiritualitás témakörök vonatkozásában tartott előadásokat, a római Pontifical Institute for Arabic and Islamic Studies és a malajziai International Institute for Islamic Thought and Civilization intézetek volt professzora, az isztambuli Fatih Sultan Mehmet University vendégprofesszora.

English version: https://www.amazon.com/Vatican-Engagements-Theologians-Muslim-Catholic-Dialogue/dp/9948446747/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1479372484&sr=8-1&keywords=VATICAN+ENGAGEMENTS

A mű pdf kiterjesztésben az alábbi linken keresztül olvasható/tölthető le. The book is available for download herehttps://dl.dropboxusercontent.com/u/8798097/VaticanEngagements-Vol1-web.pdf 

Ajánló