info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

A Boko Haram materiális léte, amely teljesen elutasítja az iszlámot

/ The Nigerian terrorist group that kidnapped hundreds of schoolgirls has nothing to do with Islam, and it’s grotesquely irresponsible of the media to suggest it does.:

Igen sokatmondó a Boko Haram képmutató és aljas természetéről az a nemrégiben kiadott katonai sajtóközlemény, amelyben a nigériai hadsereg ezredese így fogalmazta meg a tapasztalatait.: „A nigériai hadsereg által elfogott legtöbb Boko Haram terrorista nem tudja elolvasni a Szent Qur'ān-t, sőt egyesek még az első fejezetét, a Sūrat al-Fātiḥah-t sem tudják recitálni, ugyanakkor mégis azt akarják állítani, hogy egy ’Iszlám Államot’ szeretnének létrehozni.” (1.) 

Usman ezredes „ironikusan szégyenteljesnek” nevezte az extrémista szervezet által végrehajtott bestiális tetteket, amelyhez hozzáfűzte, hogy „amikor a nigériai hadsereg több kiképző tábort és bázist is az irányítása alá vett, semmilyen iszlám irodalmat nem találtak, ahogy Qur'ān-t vagy Ḥadīth-kat sem…amit viszont találtak: fegyverek, drogok és ajzószerek…” (2.)

Nigéria mintegy 5 éve már, hogy küzd a szélsőségesekkel, akik az ország északkeleti részét hajtották brutális kegyetlenségeik alá. Minden bizonnyal a 2014-es év volt az eddigi legvéresebb időszak, amely a legtöbb halálos áldozatot követelte, és egyben óriási méretű menekülthullámot gerjesztettek a terroristák erőszakoskodásai. Ugyanakkor, a 2015-ös év első napjai is ezrek vérének kioltásával indult, ahogy erről az Amnesty International is beszámolt.: Január első napjaiban Baga területén mintegy 2 ezer embert mészárolt le a Boko Haram, falvakat tett a földdel egyenlővé. A nyár derekán, 2015 júliusában a nigériai elnök mielőbbi fegyveres támogatást kért az Egyesült Államoktól, ugyanis, amennyiben továbbra sem fog utánpótlást kapni az országa, azzal csak ahhoz járul hozzá az USA, hogy a szélsőségesek még nagyobb erőre tudnak szert tenni. (3.)

1., OnIslam & News Agencies: Boko Haram Can’t Read Qur’an: Army Official. OnIslam, 2015.08.30. Online: http://www.onislam.net/english/news/africa/492851-boko-haram-cant-read-quran-army-official.html

2., U.o.

3., OnIslam & News Agencies: Nigerian President Blames Boko Haram Rise on US. OnIslam, 2015.07.23. Online: http://www.onislam.net/english/news/africa/490421-nigerian-president-blames-boko-haram-rise-on-us.html

Ajánló