info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

Shaykh Muhammad al-Yaqoubi: Refuting ISIS: A Rebuttal Of Its Religious And Ideological Foundations.

 / Az ISIS elutasítása: A szervezet vallási és ideologikus alapjainak cáfolata. (2015.)

Az „ISIS” az iszlám történelmében, annak a legsúlyosabb fenyegetése, amivel valaha is szembe kellett néznie. Bizonyítékok garmadája támasztja alá, hogy ezen terrorszervezet által végrehajtott cselekedeteknek semmilyen közük sincs az iszlámhoz, állításaik alappillérei a tévképzeteikre épülnek. Annak érdekében, hogy az „ISIS” a borzalmas bűntetteiket alá tudja támasztani és magát a globális muszlim világot megtudja szólítani, egy felületesen megközelített, szó szerinti-merev értelmezést alkalmaznak az iszlám szakrális szövegeivel kapcsolatosan – mind a Qurʾān, mind a prófétai hagyományok tekintetében.

Az „ISIS” mesteri módon törekszik arra, hogy a globalizált világból kiábrándult fiatalokat befolyásolja és nézeteiket átmossa, amelyet csak fokoz az a körülmény is, hogy a fiatalok jelentős része igen jelentéktelen tudással rendelkezik az iszlám teológiáját és jogtudományát illetően. Pontosan ezért mindennek felett a legrelevánsabb, hogy a muszlim tudósok teljes körű kötelezettséget vállaljanak az irányba, hogy a realitások talaján álló narratívát közöljenek mindenki számára, amely az iszlám valóját és a tolerancia követésének a tanítását világítja meg.

A „Refuting ISIS” szerzője, Shaykh Muhammad Al-Yaqoubi közismert tudós, a világ 500 legbefolyásosabb muszlim gondolkodójának egyike, aki ezen roppant mód szignifikáns jelentőségű munkájában igen cizellált módon közelíti meg ezt az égető kérdéskört, írása során megcáfolja a terroristák hitelveinek hivatkozási alapjait, és bemutatja a szervezet erőszakos jellegét. Konklúzióként megállapítható, hogy a szerző az autentikus szakrális szövegek, hagyományok felhasználásával, teljes körűen lebontja az „ISIS” erőszakos ideológiájára épített falat, ezzel korrelálva hangsúlyozza, hogy semmilyen körülmények között sem reprezentálják az iszlámot, a kalifátus deklarációja érvénytelen, s átfogó üzenetként megfogalmazza, hogy minden muszlim kötelessége, hogy szembe helyezkedjen ezekkel a terroristákkal.

Az alábbi linken keresztül megrendelhető a kötet: http://www.amazon.co.uk/gp/product/1908224126?ref_=cm_sw_r_awd_tG25vb1Y2CGJH

Ajánló