info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

Dialógus

Pope Francis prays in Istanbul's Blue Mosque! - Történelmi horderejű, és roppant mód szimpatikus esemény: Ferenc Pápa, az isztambuli Kék Mecset falai között, a helyi Nagy Mufti társaságában együtt imádkozott!

 

Szimbolikus, de morálisan és emocionálisan nagyon releváns, hogy a Pápa, a muszlim imádkozási szokások szerint (levette a cipőjét, és Mekka felé fordulva [ez a qibla, az imairány]) hajtotta imára a fejét, a muszlim vezetővel karöltve, hogy együtt mélyülhessenek el,- keresztény és muszlim- a lelket melengető ájtatosság pillanataiban.

A közös imának üzenet jellege is igen mély, ugyanis, annak a a török földnek a szívében történt, amely, a vészterhes állapotokban szenvedő, Szíria és Irak határaihoz közeli...

Pope Francis prayed silently alongside a senior Islamic cleric in Istanbul's Blue Mosque on Saturday, in a gesture of inter-religious harmony in a country bordering the conflicts in Syria and Iraq.

Forrás: Guénois, Jean-Marie: Le pape François ose prier dans la Mosquée bleue d'Istanbul. Le Figaro, 2014.11.29. Online: http://www.lefigaro.fr/international/2014/11/29/01003-20141129ARTFIG00073-le-pape-francois-ose-prier-dans-la-mosquee-bleue-d-istanbul.php

Ajánló