info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

Vallásközi dialógus a Canterbury Érsekség szervezésében

2016. május 19-én került megrendezésre egy jelentős vallásközi és interkulturális dialógust szorgalmazó esemény az angliai Canterbury érsek, Justin Welby koordinálásában a Lambeth Palota (az érsekség londoni székhelyének) falai között.

 

KeletfényeiOn Thursday 19 May 2016, the Archbishop of Canterbury, Justin Welby, hosted an interfaith reception at Lambeth Palace to celebrate the work of Near Neighbours.

A canterburyi érsek egyik alapvető céltételezése, hogy felemelje szavát mindazon veszélyes politikai retorikák ellen, amelyek szervesen hozzájárulnak a különböző vallások hívei közötti feszültségek indukálásához és eszkalálódásához. A nevezett esemény kétségkívül a tettekben megjelenő – példaértékű – szándék manifesztálódása, amelynek során az eseményen felszólaló érsek a tudatlanságnak a félelemre ható veszélyeiről is beszélt. (Az ellenségkép kreálás egyik fő szegmense a tudatlanság pillére, amit szisztematikus módon igyekeznek kihasználni a különféle szélsőséges entitások, így a politikai vonatkozásúak is.) A békés együttélés, a konstruktív kooperáció szellemiségében fogant eseményen, – amely a progresszív ’Közeli Szomszédok’ (Near Neighbours) kezdeményezés keretei között valósult meg, – Anglia jelentős vallási közösségeiből (keresztény, muszlim, zsidó, hindu, szikh) egyaránt megjelentek a különféle vallási képviseletek, hogy hitet tegyenek a közös béke érdekében.

Az eseményről való tudósítást, és az érsek megnyitó beszédét lásd az érsekség hivatalos honlapján: Archbishop welcomes faith leaders to Lambeth Palace. Archbishop of Canterbury. 2016.05.20.  Online: http://www.archbishopofcanterbury.org/articles.php/5721/archbishop-welcomes-faith-leaders-to-lambeth-palace

 

 

 

 

 Az eseményen készült képek:

KeletfényeiKeletfényeiKeletfényeiKeletfényei

KeletfényeiKeletfényei

Ajánló