info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

Esemény: Műhelybeszélgetés az iszlamofóbiáról. 2016. október 21., 17:00-18:30

A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Dialógus Platform Egyesület meghívja Önt a „Műhelybeszélgetés az iszlamofóbiáról” című szakmai rendezvényre.

Időpont: 2016. október 21., 17:00-18:30
Helyszín: Dialógus Platform Egyesület, Budapest 1061, Andrássy út 16., II. em. 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát okt. 21. 12:00-ig (dél) jelezze az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Bővebben...

Egy fal, két testvér - Faisalabad keresztény temploma és muszlim mecsetje

Pakisztán egyik legjelentősebb metropoliszai közé sorolható az a Faisalabad, amelynek a szomszédságában fekvő Nazimabad egyik utcáján az ábrahámi örökség gyakorlati manifesztációja látható egy fal mezsgyéjén érintkezve, hiszen a nevezetes fal egyik oldalán egy templom, míg a másik felén egy mecset békés egybefonódása figyelhető meg.

Bővebben...

Vallásközi párbeszéd és barátság 15 év távlatában: Khalid Latif és Yehuda Sarna

A XXI. század hajnalának egyik legemblematikusabb eseménye a 9/11 óta már 15 év telt el, amely tragikus esemény egyaránt mély hatást gyakorolt New York városának két jelentős vallási tisztségviselőjére (az adott évben még egyetemi hallgatójára), nevezetesen Khalid Latif imāmra és Yehuda Sarna rabbira is, akikben egyértelműen megfogalmazódott, hogy missziójuk centrumában a kölcsönös nyitás, a megismerésre való törekedés és a vallásközi dialógus égisze kell, hogy álljon.[1]

Bővebben...

Malcolm X hatása, jelentősége a XXI. században

Malcolm X születési évfordulójának alkalmából, az Al Jazeera csatorna közzétett egy videót, amelyben különféle vallásokhoz és rasszokhoz tartozó emberek fejtik ki a véleményüket a neves emberjogi aktivistáról s – globális jelentőségű – üzenetéről.  Az alábbi fordítás, a videóban található nyilatkozatok alapján került leírásra. A videót lásd itt: https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/732895653518611/

Bővebben...

Ábrahám fiai

Napjaink vészterhes időszakában kiemelt szereppel bír a vallások közötti párbeszéd, az egymás közös és kölcsönös megismerésére való törekvés. Ideje felidézni a különféle hatalmak, érdekek és más materiális megfontolások miatt a feledés homályába taszított közös kötődéseket a vallási közösségek között.   

Bővebben...

Tag Meir Vallásközi Párbeszéd (Interfaith dialogue - Event) - 2016.01.

Tag Meir Vallásközi Párbeszéd - Esemény/ Tag Meir Interfaith dialogue - Event, 2016.01.12.: Zsidók, keresztények, muszlimok és izraeli drúzok sokasága vett részt egy a - békéért küzdő oktatási intézmény a - Givat Haviva által rendezett konferencián, amelynek céltételezése a tolerancia és az egyenlőség hirdetése volt.

Bővebben...

Dialógus

Pope Francis prays in Istanbul's Blue Mosque! - Történelmi horderejű, és roppant mód szimpatikus esemény: Ferenc Pápa, az isztambuli Kék Mecset falai között, a helyi Nagy Mufti társaságában együtt imádkozott!

Bővebben...

Ajánló