info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

ZAKERI, Mohsen: Sāsānid Soldiers In Early Muslim Society: The Origins Of 'Ayyārān and Futuwwa. Cambridge, 1995.

Egy kiváló alkotás, amely a Szászánida katonaság örökségét helyezi reflektorfény alá az iszlám fogadtatásában. A mű részleteiben bemutatja azt az etikai-morális kódexet, amely a Szánánida katonaság körében meghatározó volt, s kitér arra is, hogy miképpen lett továbbítva az arabok, és a muszlimok felé.

Keletfényei

A szerző Zakeri, számos cikket, tanulmányt írt az iszlám történelméről, és a perzsa/arab irodalmi alkotásokról, amelyek a korai iszlám periódusában fogantak. Továbbá, kutatási területei közé tartozik a közép-perzsa nyelvről való arabra fordítások is. A googlebooks felületén elérhető online verzió/ On googlebooks: Kattintson ide! 
I greatly enjoyed this very informative book on Sasanid soldier's legacy in Islam. This book is wonderful. It shows how the ideals and codes of conduct among Sassanid soldiers transmitted to Arabs and Muslims. Zakeri has published articles on the Islamic history and Persian/Arabic literatures in the early Islamic period. His main research interest is focused on translations from Middle Persian into Arabic.

Ajánló