info@keletfenyei.hu
+36 70 312-4617
Kapcsolat
klimaprofik.hu

DAYEH, Islam (szerk.): Philological Encounters. Brill, 2016.

A Brill 2016 nyarán indította útjára a Philological Encounters elnevezésű új folyóiratát, amely egy azonos című könyvsorozattal párhuzamosan kerül az olvasóközönség elé.

A nevezett folyóirat céltételezése, hogy a vizsgált filológiai munkákat történeti és filozófiai kontextusba helyezze és széles körben merít a különféle humán területek palettájából (így többek között ázsiai,- Közel-Kelet és iszlám tanulmányok mellett természetesen nyelvészet és irodalom egyaránt fellelhető), amelyeket kritikai és komparatív módszerrel vizsgál. A tervezetek szerint, évente 4 szám fog megjelenni. Brill launches a new journal entitled Philological Encounters, together with an accompanying book series of the same title. Philological Encounters welcomes contributions of critical and comparative perspectives that integrate textual scholarship and the study of language from across the world and across all disciplines within the Humanities.

Online: http://www.brill.com/news/brill-launches-new-journal-philological-encounters-0 vö.: A Philological Encounters bemutatása a Trafo honlap felületén: http://trafo.hypotheses.org/3773

 

 

Rezümé formájában egy-két részlet a folyóiratban fellelhető tanulmányokból:

KeletfényeiKeletfényei

Ajánló